delta srs asigurari credite leasing Despre Noi Delta SRS asigurari credite leasing asigurari credite leasing asigurari credite leasing asigurari credite leasing asigurari credite leasing

DELTA S.R.S.
Broker de Asigurare-Reasigurare SRL

Numar inmatriculare in Registrul Brokerilor: RBK-670


cariera la Delta SRS

 
 

News News News News News News News
---------------------------------------------
-

Asigurarile agricole, subventionate in continuare ...detalii

Ministerul Agriculturii va subventiona, si in 2007, 50% din valoarea primelor platite pentru politele de asigurare incheiate de agricultori cu societatile de asigurari agreate de institutie. Suma totala alocata in bugetul ministerului in acest scop se ridica la 30 mil. RON.

Masura anuntata se refera la culturile de grane de toamna si floarea soarelui, atat pentru consum, cat si pentru seminte, precum si la culturile de soia si sfecla, livezi si plantatiile de vita nobila. In ceea ce priveste animalele, subventia se va acorda numai pentru asigurarea bovinelor.

Ministerul va subventiona, de asemenea, 70% din sumele datorate cu titlul de dobanda pentru creditele bancare contractate in scopul achizitionarii de tractoare, combine de recoltare, alte utilaje agricole sau instalatii de irigare din productia autohtona. Sunt vizate, de asemenea, creditele contractate pentru cumpararea de animale de rasa, constructia de sere sau infiintarea de plantatii de vita de vie nobila. Subventia va fi platita persoanei care contracteaza creditul, dupa rambursarea acestuia, cu conditia respectarii tuturor termenelor de plata fata de banca si se va calcula la o rata medie a dobanzilor bancare pentru acest tip de credite.

Potrivit agra.ro, pentru anul 2006 - 2007, au fost agreate urmatoarele companii de asigurari: AGRAS, ASIBAN, ASIROM, ASTRA, GENERALI Asigurari, OMNIASIG, ALLIANZ - TIRIAC Asigurari, B.C.R. Asigurari, CARPATICA Asig, UNITA, F.A.T.A. Asigurari Agricole. Acestea vor incheia asigurari pentru culturi agricole, animale, pasari, familii de albine si pesti. In primele 9 luni ale anului 2006, volumul total de prime subscrise pentru aceasta clasa a atins 100,87 milioane lei, aproape triplu fata de perioada corespunzatoare a anului 2005.

xprimm, daniela.ghetu@mxp.ro,
Data: 30.01.2007

MAI PUTETI INCHEIA ASIGURARI SUBVENTIONTE PENTRU CULTURILE DE PRIMAVARA PANA IN DATA DE 31 MAI 2007

 
Bancile isi ascund costurile de teama concurentei (19-02-2007) ...detalii
Romania este probabil campioana mondiala la extinderea retelelor bancare anul trecut, cu cele peste 1.000 de noi unitati deschise. Bancile de aici se afla intr-o goana continua dupa cote de piata si noi clienti, iar unele dintre ele au inregistrat cresteri impresionante de active in aceasta perioada. Aceste eforuri sunt insa insotite numai intr-o mica masura de unele care sa vizeze transparentizarea costurilor. Clientii sunt in continuare atrasi intr-un joc in care afla prea tarziu care este pretul real al produsului pe care l-au ales.

""Tarifarea la banci este putin transparenta"", considera Jean-Baptiste Hueber, directorul Departamentului Strategie si Marketing din BRD. Domnia sa precizeaza in acest sens ca bancile din Romania aplica dobanzi variabile, neindexate la piata, si ofera credite cu dobanzi mici, insotite insa de comisioane de gestiune sau administrare foarte ridicate.

De asemenea, aplicarea unei dobanzi fixe si atractive in primii ani ai creditului, urmata de o crestere a acesteia peste media pietei dupa expirarea perioadei ""de miere"", este o practica care ascunde adevaratul cost al unui credit. Jean-Baptiste Hueber considera ca unul dintre cele mai importante motive pentru care bancile nu isi accelereaza eforturile de transparentizare a ofertei este competitia foarte puternica. Practic, bancilor le este frica sa-si prezinte mai clar costurile produselor si serviciilor din cauza faptului ca ar putea sa piarda din clienti in favoarea altei banci, care-i atrage cu costuri mai ademenitoare (nu neaparat mai bune!). Situatia este determinata de comportamentul romanilor, normal in conditiile unei piete in dezvoltare cum este tara noastra, care isi aleg banca in functie de pretul produselor sau serviciilor dorite.

Aceasta problema legata de lipsa de transparenta va disparea cu timpul, este de parere oficialul BRD, subliniind ca bancile trebuie sa depuna mai multe eforturi pentru a oferi clientilor o viziune mai clara asupra tarifelor. Evolutia pietei va impune acest lucru, explica Jean-Baptiste Hueber, pe masura ce clientii vor fi educati si mai bine informati. De asemenea, transpunerea normelor europene in materie si in tara noastra vor avea un impact major asupra cresterii gradului de transparenta al bancilor. In acest sens, Hueber precizeaza ca in tarile vestice al continentului exista mai multe norme care reglementeaza piata decat in Romania, vizand preturile, comunicarea sau modul de calcul a dobanzii anuale efective. Pasi importanti au fost facuti si in tara noastra, prin introducerea obligativitatii de comunicare in dobanda anuala efectiva pentru creditele de consum. Oficialul BRD spune ca aceasta va fi extinsa pe viitor si pentru creditele imobiliare.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

 
Piata pensiilor private se va consolida in jurul a 3-4 jucatori (27-02-2007) ...detalii
Anul acesta este un moment bine ales pentru implementarea in Romania a sistemului de pensii obligatorii private (Pilonul II), deoarece, dupa o perioada in care investitiile pe termen scurt au fost cele mai cautate, stabilizarea pietei financiare autohone a creat conditiile unor investitii pe termen lung. Implementarea acestui sistem este incercarea cea mai importanta dupa 10 ani de zbateri in domeniul asigurarilor. Deoarece este obligatoriu, acest sistem va trebui ferit de orice distorsiune si defectele de comunicare.

Directorul Diviziei pensii din cadrul ING Romania, Radu Vasilescu, se declara nemultumit de nivelul scazut al contributiilor pentru Pilonul II, care pentru inceput vor reprezenta numai 2% din salariul minim brut, perioada scurta de subscriere de numai patru luni la un fond de pensii administrat privat si nivelul scazut al comisioanelor. "Aceste prevederi vor conduce la un nivel scazut al pensiilor ce urmeaza sa fie platite din acest sistem si la imposibilitatea scaderii comisioanelor ce se vor percepe", a apreciat Vasilescu, in cadrul seminarului 'Fonduri private de pensii la inceput de drum'.

Acest nivel scazut al comisioanelor percepute de administratorii fondurilor private de pensii va determina o consolidare rapida a pietei pe acest segment.
"Ca atare, nu vom avea mai mult de trei-patru jucatori pe piata fondurilor, iar acestia vor putea influenta major piata de capital prin investitii masive", a mai spus Vasilescu.

Conform legii privind functionarea pilonului II, un fond de pensii obligatorii administrate privat va trebui sa acumuleze in primii trei ani de functionare un numar minim de 50.000 de participanti. Daca nu va reusi sa atinga acest prag, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va retrage autorizatia de functionare a respectivului fond, activele acumulate de contribuabili in cadrul acelui fond fiind redistribuite catre alte fonduri.

Datorita faptului ca legea privind pensiile private obligatorii nu a intrat in vigoare in ianuarie 2007, contributiile aferente Pilonului II de pensii vor putea fi colectate incepand din ianuarie 2008. "Legea de modificare a fost publicata acum o luna, iar conform legii, comisia are la dispozitie sase luni pentru elaborarea legislatiei si a normelor de aplicare. Legea a fost definitivata mai tarziu decat ne asteptam", a declarat Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP)

Costurile de administrare, nivelul de risc al portofoliului si bonitatea administratorului sunt criteriile care vor sta la baza alegerii unei persoane, in momentul in care isi va adera la un fond de pensii obligatorii. Dupa ce vor fi acordate autorizatiile administratorilor, timp de patru luni se va desfasura procedura de alegere si aderare la un fond de pensii private. In maxim 30 de zile de la incheierea procedurii toti cei care nu vor adera la acest sistem vor fi repartizati aleatoriu la un fond de pensii. Redistribuirea se va face proportional, in functie de cota de piata atinsa de fiecare fond. In mod facultativ, la sistemul de pensii private obligatorii vor putea sa contribuie si persoanele de pana la 45 de ani, obligativitatea aplicandu-se doar pentru persoanele sub 35 de ani. 

Cosmin Meleaca - cosmin.meleaca@bankingnews.ro
 
Flexibilitatea si disponibilitatea finantatorilor atrag firmele catre leasingul imobiliar (19-03-2007) ...detalii
Leasingul imobiliar este un domeniu cu un potential important de crestere, fapt subliniat de specialistii in domeniu cu numeroase ocazii. Acest tip de finantare si-a dublat ponderea in volumul total al finantarilor oferite de societatile de leasing din Romania, de la 2% in 2005 la peste 4% la finalul lui 2006, iar prognoza pentru anul in curs indica mentinerea unui ritm de crestere cel putin similar. De asemenea, se remarca o imbunatatire si o diversificare a produselor.

Acest tip de finantare reprezinta o solutie foarte viabila pentru firme, prezentand importante avantaje in comparatie cu creditarea. In primul rand, este vorba de flexibilitatea tranzactiei, un real avantaj pentru client daca tinem cont de rigiditatea bancilor si a conditiilor de creditare impuse de acestea. Companiile au posibilitatea sa negocieze termenii tranzactiei imobiliare, lucru mai greu de realizat cand vine vorba de obtinerea unui credit.

In acest fel, fiecare dosar de leasing se personalizeaza, in functie de nevoile si profilul financiar al fiecarui solicitant. Practic, se poate vorbi si despre o disponibilitatea mai mare a societatii de leasing in comparatie cu o institutie de credit.

"Clientii nostri beneficiaza de un produs personalizat. Putem negocia costurile, nivelul avansului si, foarte important, nivelul valorii reziduale, astfel incat sa se ajunga la cea mai buna concordanta intre componentele de cost ale proiectului si bugetul clientului, iar proiectul sa devina realitate. Toate aceste elemente conteaza foarte mult in economia unei tranzactii"", explica Claudiu Stanescu, presedintele director general BCR LEASING IFN. Compania este una dintre primele societati de leasing care au lansat acest tip de finantare, inca din 2005. Firmele pot achizitiona prin leasing financiar: hale industriale, spatii cu destinatie productiva, cladiri de birouri, centre comerciale, hoteluri si pensiuni, etc, precum si terenuri.

Flexibilitatea este numai unul dintre atuurile importante ale leasingul financiar. O alta caracteristica a acestui tip de finantare este volumul rezonabil al documentatiei necesare, semnificativ redusa fata de cea solicitata in cazul solicitarii unui credit. "Documentatia pentru un contract de leasing imobiliar este, in mare parte, similara celei pentru un leasing auto. Cu exceptia documentelor juridice aferente imobilului (n.r. act de vanzare-cumparare, extras de carte funciara etc.), nu sunt lucruri deosebite in plus. Nu solicitam clientilor nostri sa argumenteze prin studii de fezabilitate de ce este mai rentabil sa isi relocheze activitatea sau sa se extinda intr-un nou spatiu", puncteaza oficialul BCR LEASING IFN.

Cel de-al treilea avantaj este dat de relatia societate de leasing - client, care este mult mai apropiata si deschisa. "In contextul in care BCR LEASING IFN devine proprietarul bunului, diminuandu-si astfel destul de mult riscurile, intra in sarcina noastra sa gasim acele solutii care sa fie convenabile pentru client", a evidentiat Claudiu Stanescu.
Produsul-vedeta al leasingului imobiliar ar putea fi lease-back-ul, o varianta a leasingului imobiliar, in care clientul este proprietar al unui imobil pe care il vinde societatii de leasing si pe care il rascumpara la finele perioadei de leasing. "Acest tip de finantare a devenit foarte atractiv pentru clientii nostri, pentru simplul motiv ca, prin intermediul unui contract de sale-and-lease-back, acestia pot beneficia de o infuzie serioasa de cash care poate fi utilizata pentru investitii pe termen lung sau pentru capital de lucru, detinand pe toata perioada de leasing drepturile de utilizare asupra imobilului respectiv", ne-a precizat Claudiu Stanescu.

Mecanismul incheierii contractului de leasing imobiliar la BCR LEASING
Clientul identifica bunul imobiliar dorit (teren si/ sau cladire finalizata);
- Clientul alcatuieste documentatia standard;
- Societatea de leasing analizeaza documentatia;
- Societatea de leasing face raportul de evaluare pentru situatia data;
- Se negociaza structura de finantare;
- Se semneaza simultan un contract de vanzare-cumparare intre societatea de leasing si proprietarul bunului, prin care societatea de leasing cumpara, la indicatia clientului, bunul imobiliar respectiv, si un contract de leasing intre societatea de leasing si clientul utilizator;
- In acest moment, societatea de leasing devine proprietar, inaintand spre utilizare clientului bunul imobiliar care a facut obiectul tranzactiei;
- Utilizatorul foloseste imobilul pe toata perioada de finantare, avand toate drepturile, mai putin dreptul de dispozitie (n.r. in cadrul perioadei de leasing se pot efectua chiar si subinchirieri ale imobilului respectiv cu acordul finantatorului, in functie de necesitatile si planurile financiare ale utilizatorului);
- Utilizatorul va plati ratele de leasing pe perioada specificata in contract, lunar sau trimestrial, dupa cum a fost negociat;
- La finalul perioadei de leasing are loc transferul de proprietate, odata cu achitarea de catre utilizator a ultimei rate si, dupa caz, a valorii reziduale stipulate in contract.

Bogdan Popescu - bogdan.popescu@bankingnews.ro.
 
Care e diferenta dintre o asigurare tip pensie privata si o pensie privata obligatorie? ...detalii
Vasile COMAN
2007-04-22

"Tinerii sub 35 de ani, care au deja un contract de pensie privata particulara la companii acreditate in Romania, vor fi obligati sa cotizeze cu 2% pentru pensia privata obligatorie (Pilonul II)?", ne intreaba un cititor.

Da, pentru ca o pensie privata obligatorie, spre deosebire de o asigurare sau de o pensie facultativa, este gratis, nu trebuie platit nimic in plus.
Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca, obligatoriu cei cu varste de pana la 35 de ani, optional cei cu varsta intre 35 si 45 de ani, este sa-si aleaga societatea de pensii care le va administra pensia de stat.
Conform Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii private obligatorii, "persoanele īn vārsta de pāna la 35 de ani... care contribuie la sistemul public de pensii, trebuie sa adere la un fond de pensii privat.
Persoanele... īn vārsta de pāna la 45 de ani, care sunt deja asigurate si contribuie la sistemul public de pensii, pot adera la un fond de pensii privat".
Cu alte cuvinte, toti cei cu varsta de pana la 35 de ani, angajati sau cu alte tipuri de venituri (persoane fizice autorizate, profesii liberale etc.) ce cotizeaza la sistemul de asigurari sociale de stat sunt obligati sa-si faca o pensie privata obligatorie, chiar daca detin deja un pland de pensie privata, care este si o asigurare, la o companie de asigurari. Optional, pot adera la un fond de pensii privat si persoanele cu varsta intre 35 si maxim 45 de ani.

Diferente dintre o asigurare si o pensie privata
Asigurarile de viata cu componenta investitionala (planuri de pensii) oferite de companiile de asigurari sunt facultative si pentru care se platesc sume suplimentare (prime), in timp ce pensie privata obligatorie este gratis (se vireaza un procent de 2% din contributia la pensia de stat).

Apoi, este vorba de valoarea contributiilor ce vor determina marimea pensiei. In cazul pensiilor obligatorii, este vorba de un procent fix (2% in primul an, care se majoreaza cu cate 0,5% anual in urmatorii 8 ani), pe cand in cazul unei asigurari se poate stabili orice valoare a contributiei (prima). Fireste, cu cat platile sunt mai mari, cu atat castigurile rezultate in urma investitiilor vor fi mai mari, si in consecinta pensia va fi mai mare.

O alta diferenta importanta: contributia la o pensie privata obligatorie se face pe toata perioada in care contribuabilii obtin venituri, pana la varsta de pensioare stabilita de lege (65 de ani). Mai precis, este vorba de o perioada minima de cotizare de 20 de ani, adica diferenta dintre varsta maxima, 45 de ani neimpliniti, la care se poate adera (optional) la un fond de pensii obligatorii si 65 de ani, cat este varsta legala de pensionare in pilonul II.

In cazul asigurarilor tip pensie, contributia este de minim 5 ani in general.

De asemenea, in cazul asigurarilor, banii depusi ca prime se pot retrage oricand (cu anumite pierderi in primii ani, cauzate de comisioanele de administrare si de investia in partea de protectie).

In cazul pensiilor private obligatorii, contributia nu poate fi retrasa, fiind destinata exclusiv pensiei.
 
In perioada august-noiembrie trebuie sa ne alegem un fond de pensii privat...detalii

Vasile COMAN
2007-02-28


Autoritatea de supraveghere a fondurilor de pensii administrate privat (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private-CSSPP) a stabilit ca, potrivit legii, persoanele cu varsta intre 18 si 35 de ani vor trebui sa-si aleaga, in perioada august-septembrie 2007, un fond privat de pensii care sa le administreze pensia privata. Este vorba de 2% din contributia actuala obligatorie la sistemul de pensii administat de stat, procent ce va fi redirectionat spre administrate fondurilor private de pensii. Adadar, nu veti plati nimic in plus in cazul pensiilor obligatorii, tot ce trebuie sa faceti este sa va alegeti societatea de pensii care va administra pensia privata.

Nu avem de platit nimic in plus


Persoanele cu varsta intre 35 si 45 de ani nu sunt obligate dar pot si ei sa adere la un fond privat de pensii. In fond, nu au nimic de pierdut, intrucat, inca o data, nu trebuie platit nimic in plus pentru o pensie privata obligatorie.

Dimpotriva, avem numai de castigat, intrucat fondurile private de pensii, spre deosebire de sistemul de stat, nu pastreaza purs si simplu banii alocati pensiei ci ii vor investi in diverse instrumente financiare, cu risc scazut in principal, astfel incat banii depusi de-a lungul anilor sa se inmulteasca iar pensia sa fie mai mare decat cea de la stat.

Se estimeaza ca 3,5 milioane de romani vor avea o pensie privata obligatorie


"Schimbarea este destul de mare pentru romani, intrucat prespune un transfer de la sistemul de stat la cel privat, insa cred ca prejudecatile dispar incet-incet iar increderea in fondurile private va creste", a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Bloon.
"Va fi un efort urias din partea noastra si a altor fonduri de pensii pentru a contacta, intr-un termen de numai patru luni, incepand cu luna august, un numar de aproximativ 3,5 milioane de persoane, dupa estimarile noastre, care trebuie sa se inregistreze la un fond de pensii obligatorii (aferent asa-zisului Pilon 2 de pensii)", precizat Bloon. El estimeaza ca din cei 3,5 milioane de potentiali clienti ai pensiilor private, jumatate vor face parte din categoria celor cu varste de peste 45 de ani, asadar ci care nu sunt obligati sa adere la un fond de pensii.
"In Polonia am avut un succes neasteptat cu fondurile de pensii, pentru ca majoritatea celor care nu erau obligati sa participe la un fond au contribuit totusi la pensiile private (pilonul 2)", a spus directorul ING Asigurari.

ING Asigurari va angaja un numar mare de consultanti de vanzari

El a spus ca in acest scop compania va face angajari masive de consultanti, de ordinul a zeci de mii. "In Polonia, la inceputul anilor 90 cand au fost lansate fondurile private de pensii, am recurs la un numar de 40.000 de consultanti pentru a atrage, tot intr-un interval de patru luni, aderentii la pensiile private obligatorii", a precizat directorul ING Asigurari. "Asadar, este o imensa provocare", a adaugat el.

Intrucat piata poloneza este de doua ori mai mare decat cea din Romania, s-ar putea ca ING Asigurari sa aiba nevoie de cel mult 20.000 de consultanti pentru a putea face fata procesului de inscriere la fondurile de pensii, a precizat si Cornelia Aurelia Coman, deputy chief executive officer la ING Asigurari de Viata.

Compania vrea sa-si adjudece o cota de piata a pensiilor private importanta, si anume 30% chiar din primul an de activitate, a mai spus Bram Bloon. El a precizat ca in acest scop compania va recurge, in afara de consultantii proprii, si la canalele alternative de vanzari, precum brokeri si banci partenere.
 
Pensiile facultative pot fi folosite pentru fidelizarea angajatilor ...detalii
2007-02-23

Produsele de pensii private facultative (pilonul III) vor putea fi folosite de angajatori ca mijloace de fidelizare a angajatilor, intrucat sistemul ofera avantaje atat pentru patroni, cat si pentru salariati, a declarat la The Money Channel, directorul de pensii al Omniasig, Cristina Nitescu.

"Mizam pe implicarea angajatorilor in acest sistem de asigurari, pentru ca exista aceasta deductibilitate fiscala la angajator, care in cazul asigurarilor pe viata nu exista, si poate fi folosit pilonul acesta, al pensiilor facultative, ca o metoda de fidelizare a angajatilor", a afirmat Cristina Nitescu, potrivit NewsIn.

Directorul de pensii al Omniasig a fost de parere ca atat angajatorul, cat si angajatul, pot alege aceasta varianta, care este in folosul amandorura, intrucat "angajatorul, in avantajul lui si al angajatilor, poate sa ofere, in loc de o marire de salariu de 200 de euro pe an, o pensie privata. Aceasta varianta il costa mult mai putin, pentru ca nu mai plateste toate taxele aferente unui salariu, iar angajatul sau va beneficia de o pensie la batranete si ii va ramane fidel, adica va incerca sa ramana cat mai mult acolo pentru a beneficia de acest avantaj".

Cristina Nitescu a explicat ca angajatul nu va fi obligat sa ramana definitiv la acelasi angajator, ci isi va putea schimba locul de munca, fara a pierde contributia pe care a acumulat-o, dar cu riscul ca viitorul angajator sa nu-i mai ofere aceasta oportunitate in continuare.

Sistemul pensiilor facultative (pilonul III de pensii) va fi finantat din contributiile suplimentare si optionale ale celor care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor. O persoana poate contribui la sistemul de pensii facultative cu maximum 15 la suta din venitul brut si poate beneficia de pensie cand implineste 60 de ani. Contributiile in acest sistem sunt deductibile fiscal in limita a 200 de euro pentru angajator si 200 de euro pentru angajat.

Potrivit unor calcule ale operatorilor din piata, o contributie lunara de 20 de euro pe o perioada de 25 de ani in acest sistem va aduce o pensie de 140 de euro lunar, pe timp de 15 ani, in cazul fondurilor de pensii facultative. Estimarile au vizat un randament mediu anual de sapte la suta, in euro. Astfel, contributia totala la sfarsitul perioadei de 25 de ani de cotizare ar insuma 6.000 de euro, iar cu fructificarea capitalului prin investitii va ajunge la 25.000 de euro, ceea ce ar putea conduce la o pensie lunara de 140 de euro, pe timp de 15 ani.
 


Termeni si conditii / Politica de confidentialitate / Toate drepturile rezervate. ©2006 DELTA S.R.S.

Giraffe Media Team
www.giraffe.ro | Giraffe Media Team
noutati news MADA HR CONSULTING

    LinkPro - Director Web   Legaturi.ro     ClickLink.ro

noutati news MADA HR CONSULTING